Presentació del llibre “La Parròquia de Fontcoberta”

Diumenge passat 6 d’agost, va tenir lloc la presentació del llibre “La Parròquia de Fontcoberta” a càrrec de l’historiador Genís Barnosell i amb la presència de l’autor local del llibre Jaume Colomer.

 

Portada llibre

Aquest recorregut per la història de la parròquia de Fontcoberta és un recull exhaustiu dels aspectes que han anat configurant la seva vida social i religiosa, des de la consagració del primer temple de Sant Feliu i Sant Pere, al segle X, fins als nostres dies.

Descriu minuciosament el temple, origen del poble i element que l’identifica al primer cop d’ull. Repassa també, de manera detallada, el patrimoni; la relació estreta de la parròquia amb la vida quotidiana;  les crisis i les èpoques de puixança econòmica;  els costums i  els actes religiosos, alguns  encara  vius en la memòria dels avis; els rectors i la seva empremta; les organitzacions parroquials al llarg dels segles, i l’inici d’activitats esportives i de lleure ben vives actualment.

És, en definitiva, una recopilació de la vida d’una població en creixement nascuda fa 1.100 anys, en què moltes parròquies del nostre territori hi poden trobar elements en comú.