Ruta teatralitzada a Fontcoberta

Diumenge 9 d’octubre es va fer la primera ruta teatralitzada a Fontcoberta. 125 persones es van aplegar per seguir les explicacions del guia: Jaume Colomer, que els anava descobrint les històries i els secrets de Fontcoberta i visualitzar les 7 escenes teatralitzades on apareixien personatges vinculats a Fontcoberta que explicaven en primera persona les seves gestes.

En Lluís Banal va narrar-nos la llegenda de la jove de la Farrès, interpretada per la Paula Coll, i la seva trobada amb el dimoni, personificat en la figura de l’Arnau Soler.

En Jaume Roura ens va explicar la història de la Pedra Dreta, un monòlit plantat enmig d’un camp al pla de la Bruguera.

A la Platja d’Espolla, en Ramon Margalef, biòleg reconegut i pare de l’ecologia, interpretat per en Víctor Gómez, ens va desvetllar els secrets d’aquest paratge natural tan singular.

Al jaciment de la Roca Foradada, dues estudiants d’arqueologia, representades per l’Alba Feixas i l’Eva Pujolar, ens van explicar les troballes arqueològiques més importants que hi ha hagut i, amb l’ajut inestimable d’uns neandertals que habitaven la zona, magistralment interpretats per l’Arnau Soler, en Lluís Banal, la Paula Coll i l’Amèlia Risco, ens van mostrar com devia ser  la vida quotidiana en aquests indrets a la prehistòria.

A Can Jan de la Farrès, ens esperava en Jan de Benejam, un remença que va tenir un paper molt destacat a la comarca, interpretat per en Benet Tarradas, ens va explicar com vivien els remences i ens va convidar a fer un mos de fuet i un trago amb el porró. El porró va ser un gran descobriment per alguns dels infants que van participar a la visita guiada.

A la Font del Capellà, al costat de la mare de Déu de la Font, un peregrí, escenificat per en Miquel Feixas, ens va explicar les creences que hi havia al voltant de les propietats sanadores d’aquest indret.

Finalment, a la Plaça Major de Fontcoberta ens esperaven en Joan Figuerola (Quim Bertran) i en Jaume Ferrer (Benet Massegur), dos dels cabdills de la comarca durant les guerres remences.

La visita va transcórrer amb un ambient afable i distès i ens ha deixat a tots plegats unes ganes terribles de repetir l’experiència en alguna altra ocasió.

ruta2p

ruta1p