Sant Sadurní

El 26 de novembre, a Vilavenut, vam celebrar Sant Sadurní i com cada any ho vam fer coincidir amb el dinar del Pessebre. Ens ajuntem tots els que d’una manera o una altra participem en la marxa i funcionament del Pessebre Vivent. La gran majoria són figurants, alguns ja tenen assignat el seu paper any rere any i d’altres els pica la curiositat per quina figura hauran de representar.
Tothom ja està assegut esperant començar l’àpat.
Però els moments que estem vivint, estan per sobre de tot, i és per això que la Comissió de festes va considerar que aquest any no és com tots els altres i abans de res vam voler llegir un manifest que deia així:

Des del poble de Vilavenut exigim l’alliberament dels presos polítics i el retorn del govern a l’exili.
Perquè són víctimes d’un procés judicial.
Perquè són innocents d’haver comès cap delicte.
Perquè la diversitat de pensament ha de provocar debat i no pas càstig.
Perquè ha de prevaldre la força de la raó i no la raó de la força.
I és per tot això que exigim:
– la retirada de l’article 155 de la constitució i de les mesures re-centralitzadores i repressives del Govern d’Espanya
– la llibertat dels Jordis, dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural i dels 8 consellers del Govern de Catalunya i el retorn del president Puigdemont i dels Consellers exiliats.
Salut, República i Visca Catalunya.

Tot seguit, vam dinar una arrossada boníssima cuinada per en Joan Lleal i després de les postres i la sobretaula, una parella de monologuistes un xic picants ens van fer riure i fins i tot en algun moment ens van fer pujar els colors, eren directes i molt destralers, però ens ho van fer passar molt bé.
Amics i figurants fins l’any que ve.

Comissió de festes de Vilavenut

santsadurni1p

santsadurni2p